Tosya Meslek Yüksekokulu ’nun geleceğe dönük vizyonu..
Yrd.Doç.Dr. Ercan ÇELEBİ; “Okulumuz, bölgesinde ve Ülkemizde öğrencilerin tercih edilebileceği bir Yüksekokul haline gelecektir”
Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı olarak ilçemizde Tosya Meslek Yüksek Okulu fiilen akademik çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Yeni kurulmuş olmanın getirdiği bir çok zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan okul yönetiminin karşılaştığı zorlukları, toplumdan ve çevreden beklentilerini, geleceğe dönük vizyonunu Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan ÇELEBİ’ye sorduk.
Sayın ÇELEBİ, Tosya Meslek Yüksekokulunun kuruluşundan bugüne özlü bir değerlendirme yaptı;
“Yüksekokulumuz, 13 Eylül 2010 tarihi itibariyle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bugünün, Kastamonu Üniversitesi ve Tosya için gerçektende önemli bir gün olduğunu düşünmekteyim. Öncesinde kıymetli Tosyalı hemşerilerimin katkısıyla Yüksekokulumuzun yapımı tamamlanmış; sonrasında ise Yüksekokulumuz, içinde eğitim-öğretim yapılabilir bir hale gelmiş ve böylece bir hayal gerçek olmuştur. Bu vesile ile buradan emeği geçen herkese tekrar teşekkür etmek isterim.
Bilindiği gibi Yüksekokulumuz, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Elektrik olmak üzere iki programa sahip bulunmaktadır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’nı 44 öğrenci kazanmış; bunlardan 33’ü kayıt yaptırmış; 11 öğrenci kayıt yaptırmamıştır. Öğrenci kaybına tahammülü olmayan Yüksekokul Yönetimimiz, 11 öğrenci ile temas kurarak sebebi ne olursa olsun bu öğrencilerimizi de kazanmaya çalışmışsa da, bu mümkün olmamıştır. Bunun en önemli nedeni ise İlçemizde Yükseköğretim öğrencilerine ait bir yurdun bulunmamasıdır. Bilindiği gibi, yurt konusunda Türkiye Diyanet Vakfı’nın bir girişimi vardır. Kış gelmeden eğer sözü verilen yurt binasının temeli atılabilirse, önümüzdeki yıl öğrencilerimizin barınma sorunu da ortadan kalkmış olacaktır. Ayrıca özel müteşebbislerin de bu konuya önem vermeleri gerektiğini düşünmekteyiz. Unutulmamalıdır ki, Yüksekokulumuzun istenilen öğrenci sayısına ulaşabilmesi için gerekli alt yapının öncesinde hazırlanması gerekmektedir.
Fizikî şartlar bakımından Yüksekokulumuz yeterli kapasiteye sahip bulunmaktadır. Akademik ve İdarî personelin çalışma ofisleri dışında idarî ve derslik binamızda: 25’er kişilik 4 ve 50’şer kişilik 8 derslik bulunmaktadır. Derslikler yeterli donanıma sahiptir. 30 kişilik bir Bilgisayar Laboratuarı oluşturulmuş, Elektrik Programına ait Laboratuarlarımızın malzemeleri ise gelme aşamasındadır. Öğrenci Yemekhanesi ve Kafeteryası işler haldedir. Yine Yüksekokul Kütüphanesi ile öğrencilerimizin sosyo-kültürel bakımlardan kendilerini geliştirebilmeleri amacına yönelik eksik kalan diğer aktivite merkezlerinin oluşturulması için gayretlerimiz devam etmektedir. Şu anda Yüksekokulumuzun en önemli sorunu, çevre düzenlemesinin eksik kalmış olmasıdır. Kış gelmeden bu sorunun halledilmesi elzem görülmektedir.
Yorumlar kapalı.