Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü 11. Dönem Mezunlarını Verdi
İlk defa öğrenci alarak 2003-2004 Öğretim yılında eğitime başlayan Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü bu yıl 11. dönem mezunlarını verdi. Tarih bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler tarihi bir mekânda, Yakupağa Külliyesi’nde geleneksel hale gelen veda yemeği ile bir araya geldiler.
25 Mayısta düzenlene programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, öğretim üyeleri Prof. Dr. Olcobay Karatayev, Yrd. Doç. Dr. Ercan Çelebi, araştırma görevlileri olmak üzere bölümün akademik ve idari personeli katıldı.
Veda yemeğinde Bölüm Başkanı Yılmaz, bölümün akademik gelişmesi ve bölümün tarihi hakkında kısa bilgiler verdi, bölümde 3 Profesör, 1 Doçent, 8 Yardımcı doçent, ikisi doktorasını tamamlamış 5 Araştırma görevlisi bulunduğunu belirtti. Yılmaz: “Şimdiye kadar, bölümümüzden dört yüzün üzerinde öğrenci mezun ettik, eğitim alan beş yüz kadar öğrencimiz var. İki alanda yüksek lisans programı ve Tarih Anabilim Dalı’nda doktora programımız açıldı. Lisansüstü eğitim alan 65 öğrencimiz mevcut. Bölümümüz akademik alanda özellikle Kastamonu tarihi konusunda çalışmalar yapmaktadır ve yapacaktır. Lisans ve lisansüstü araştırma çalışmalarının bir kısmını Kastamonu ve yerel tarih üzerinedir. Örneğin; Abdulahad Nuri’nin Kastamonu’daki Yayın Çalışmaları (1921-1923), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının Kastamonu Seyahatleri (1923-2016), 4553 Numaralı Kastamonu Şer’iye Sicil Defterinin Transkripsiyon ve Belge Özetleri, İl Genel Meclisi Tutanaklarına Göre Kastamonu (1913-1914), Kastamonu Belediyesinin Verdiği Fahri Hemşehrilikler (1922-2015) gibi lisansüstü çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır…” dedi.
Lisans tezi olarak ise Kastamonu, Açıksöz ve Köroğlu gazetelerini konu alanlarına göre bibliyografya çalışması şeklinde hazırlattıklarını, bu şekilde araştırma yapacak olanlara alanda rahat tarama imkânı sağladıklarını ifade eden Yılmaz, bu yıl Birinci Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı Milli Telgraf Ajansı’ndan sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa Kastamonu’ya gönderilen telgrafların transkripsiyonunu lisans tezi olarak verdiklerini ve tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Program sonunda öğretim elemanı ve öğrencilerle topluca hatıra fotoğrafı çekildi.
Yorumlar kapalı.