Öğrenciler yangın tatbikatı yaptı

featured

Tosya Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi öğrencileri İtfaiye Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri işbirliğinde yangın tatbikatı yaptı.

Önce bir yangın söndürme tüpleri dolum firması personeli tarafından öğrencilere yangının çıkış nedenleri ve yangın çeşitleri ile yangın söndürmede izlenilecek yol hakkında bilgiler verilirken öğrencilere yangın tüplerinin kullanılması da öğretildi.  

Siren sesiyle başlayan tatbikatta oldukça heyecanlı oldukları gözlemlenen öğrenciler okulu tamamen boşaltırken bir arkadaşlarının çatıda mahsur kaldığını söyledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın merdiveni kullanarak çatıdaki öğrenciyi kurtardı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta heyecanlanan öğrenciler yangını kısa sürede söndürebilmek için yangın tüplerine koştu.  

Tatbikat öğrenciler tarafından yapıldığından yangını söndürmeye ilk müdahaleyi öğrenciler yaptı. Yangın tüplerini alan öğrenciler alevlere köpük sıkarak kısa sürede yangını söndürdü. Söndürme ekibinin çok başarılı olduğunu gören öğrenciler arkadaşlarını alkışladı.

Öğrenciler yangın tatbikatı yaptı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!