Kosgeb tarafından, imalat sanayiinde yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ’lerin desteklenmesi amacı ile “Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve Kobilerin payının arttırılması” konulu proje çağrısı hazırlanmıştır.
Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.
Proje başvuruları 11 Eylül – 20 Ekim 2017 tarihleri arasında KOSGEB müdürlüklerine sistem üzerinden yapılacaktır.
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2016 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, veri tabanı giriş şifreleri ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.
Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’lerdir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır.
Teklif edilen projenin toplam bütçesi, işletmenin 2016 yılı net satış hasılatını aşamaz.
Proje süresi en az 6 ay ve en fazla 12 aydır. Proje destek tutarı Geri ödemesiz 300.000,00 TL, Geri ödemeli 700.000,00 TL olmak üzere, Toplam 1.000.000 TL’dir.
İşletmeler, bu proje teklif çağrısı kapsamında aşağıdaki proje konularından sadece biri için başvuruda bulunabilecektir:
- Konu: Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları
- Konu : Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması
- Konu: Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş
- Konu: İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım
- Konu: Mikro ölçekli işletmelerde tasarım – mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme
- Konu: Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi
- Konu: Enerji verimliliğinin arttırılması
- Konu: Yeşil üretime geçiş
Başvuru yapılmış olması işletmeye herhangi bir hak doğurmayacaktır. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecektir.
Ayrıntılı bilgi için KOSGEB Müdürlükleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.
Yorumlar kapalı.