KOSGEB YURT İÇİ FUAR DESTEĞİ
Bu destek, katılım sağlanacak fuarlarda; boş alan (yer) kirası, stand konstrüksiyonu ve dekorasyonu, fuar katılımcı kataloğu, fuar alanının genel düzenlemesi ile ilgili hostes, genel tanıtım, genel güvenlik, genel temizlik ile gerekli olabilecek diğer hizmet giderlerini kapsar.
Destek üst limiti:
– Yurt İçi Uluslararası İhtisas Fuarlarında 120 (yüz yirmi) TL/m²,
– Yurt İçi İhtisas Fuarları ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 80 (seksen) TL/m²’dir.
Destekleme alanı her bir fuar katılımı için işletme başına azami 50 (elli) m²’dir. Makine, mobilya, mermer gibi büyük ürün sergileme alanına ihtiyaç duyulan işkollarında gerçekleştirilecek fuarlarda, işletme başına azami destek alanı Başkanlık tarafından 100 (yüz) m²’ye kadar artırılabilir. Program süresince desteğin üst limiti 30.000 (otuz bin) TL’dir.
Destekten yararlanmak isteyen işletme, ekte yer alan Yurt İçi Fuar Desteği Başvuru Formu ile Başvuru ve Ödeme Belgeleri Tablosunda belirtilen belgelerle ilgili Hizmet Merkezine başvuru yapar.
Hizmet Merkezi, fuarın KOSGEB Tarafından Destek Kapsamına Alınan Yurt İçi Fuar Listesi kapsamı içinde olup olmadığına bakarak Yurt İçi Fuar Desteği Başvuru Formunda yer alan hususlar dahilinde başvuruyu değerlendirir. Başvurunun uygun bulunması halinde Başkanlığın ilgili birimine fuar başlama tarihinden 3 (üç) işgünü öncesine kadar Yurt İçi Fuar Desteği İşletme Başvuru İzleme Tablosu doldurularak e-posta yolu ile bildirimde bulunur. Başkanlığın ilgili birimi fuar alanında destek kapsamında boş yer bulunup bulunmadığı konusunda başvuru yapan Hizmet Merkezine e-posta ile cevap verir. Hizmet Merkezi başvuru sonucunu işletmeye yazı ile bildirir. İlgili Başkanlık Birimi, desteklenecek işletmelerin listesini Fuar Organizatör Kuruluşuna bildirir. Fuar Organizatör Kuruluşu tarafından düzenlenen Yurtiçi Fuar Katılım Tutanağı ilgili Başkanlık Birimi tarafından KOSGEB intranet sayfasında duyurulur. Meslek Kuruluşlarının “KOSGEB Tarafından Destek Kapsamına Alınan Yurt İçi Fuar Listesi”nde yer alan fuarlardan üyelerini yararlandırmak amacıyla Fuar Organizatör Kuruluşundan alan kiralaması durumunda da işletmeler bu destekten faydalanabilir.
Ödeme:
Fuarın, Hizmet Merkezine yapılan destek başvurusunun uygun bulunmasından sonra gerçekleşmiş olması kaydıyla, hizmet sağlayıcı ile yapılmış olan fuar başvuru/katılım formu tarihi ve ödeme tarihinin Program süresi içinde olup olmadığına bakılmaz. İşletme, fuar katılımını gerçekleştirerek ekte yer alan Yurt İçi Fuar Desteği Ödeme Talep Formu ve istenilen belgeleri Hizmet Merkezine sunar. Hizmet Merkezi, söz konusu belgeleri inceleyerek Destek Ödeme Oluru hazırlar. Destek Ödeme Oluru, işletmeden sorumlu personel tarafından hazırlanarak Hizmet Merkezi Müdürünün oluruna sunulur. Destek ödemeleri, KOSGEB Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesinde belirtilen ödeme belgeleri ile birlikte Ödeme Emri Belgesinin eki olarak, ön mali kontrole tabi tutulanlar Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı İç Kontrol Müdürlüğüne, tabi tutulmayanlar ise ilgili Muhasebe Müdürlüklerine gönderilir. İlgili Muhasebe Müdürlüğü tarafından işletmenin banka hesabına destek ödemesi aktarılır. İlgili mevzuatında belirtilen limitlerin üzerinde vergi ve/veya SGK borcu bulunan işletmenin destek ödemesi yapılmaz. Ancak işletme tarafından mahsup dilekçesi verilmesi halinde, söz konusu borç destek tutarından mahsup edilerek ilgili kurum/kuruluşun banka hesabına, varsa kalan tutar işletmenin banka hesabına destek ödemesi olarak aktarılır. Kaynak: KOSGEB,
Saygılarımla, Şakir GÜRLÜK,SM.Mali Müşavir
Yorumlar kapalı.