Kilkuyu Şenliklerinde Halk Güreşe Doydu
Yaklaşık 400 haneli köy halkı yaz aylarında köylerine geri dönerken kış ayları, başta İstanbul, Ankara ve diğer illerde yaşayan 12 bin Kilkuyu ve çevre köy halkı bu hasreti gidermek için merkezi İstanbul’ da bulunan Kilkuyu ve Çevre Köyleri Kalkındırma ve Yaşatma Derneği başkanı Nurettin Hayırlı öncülüğünde şenlikler düzenlendi.
Organizasyonda Tosya B.G.K Çorap Fabrikaları Sahibi Necati Büyükgöz finansını sağlayarak bu organizasyonda Üsküdar Belediyesi ile diyalogu iyi olan dernek yöneticileri Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve meclis üyelerini davet ettiler, şenliklere Katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara 12 bin kişilik kalabalığı görünce “Bu insanların birçoğu Köylerini ve şenliği şeneltmek için buradalar dedi.
Bizlerde sizlerle olmak için buraya geldik, kucaklaşma günü kaynaşma günü tüm Kilkuyu ve çevre köylere hayırlı olsun” dedi. Mustafa Kara ayrıca şenlik ağalık artırmasına 5 bin TL katkıda bulundu.
Daha sonra Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve M.H. P Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ile Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan birer konuşma yaptılar.
Yaklaşık 150 güreşçinin katıldığı müsabakalarda geçen yılın güreş ağası Mustafa Atlı’ dan Güreş ağalığını 25 bin liraya alan İstanbul Üsküdar da kebap salonu işletmecisi Fatih Divan omuzlarda taşındı.
Müsabakalar geç saatlere kadar sürerken Baş Pehlivan Milli Güreşçi Erol Fidan,2. Kadir Saraç ve 3. Ayhan Suzan oldu, başaltı müsabakalarında ise 1. İsmet Karabulut,2. İsmail Barutçu ve 3. Harun Tok oldu, halkın zevkle izlediği müsabakalarda minikler ve gençler müsabakaları büyük beğeni topladı.
İstanbul Kastamonu Dernekler Birliği Federasyonuna bağlı Tosya Kilkuyu ve çevre Köyleri Kalkındırma Yaşatma Derneği Başkanı Nurettin Hayırlı “Bizler hayat şartları elvermediğinden yurtlarını terk eden göçmen kuşlarını oynuyoruz, Köyümüz 11 köyün hizmet alanı iken hayat şartları ve işsizlik bizlerin göç etmesinde ana etken olmuştur.
Binlerce insanımız bu gün şirket sahibi ve yöneticidir, ama hepsinin gönlünde baba ocağı evinde ve köyünde yatmak yatar, bu şenlikleri göç eden evlerini yaylalarını hatırlamaları için bu şenliklerin üçüncüsünü tertipledik” dedi.
(İŞ)
Yorumlar kapalı.