Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi’nde eğitim gören 4.’üncü sınıf öğrencilerini ağırladı.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere Biyolojik Mücadele Laboratuarında inceleme yaptırılırken; biyolojik, mekanik ve kimyasal mücadele yöntemleri hakkında bilgi verildi. Kestane Gal Arısı ve Kabuk Böcekleri hakkında da bilgilendirilen öğrencilere Thanasimus formicarius adlı yararlı böceğin üretildiği laboratuar ve Torymus Sinensis isimli böceğin üretimi ve bırakıldığı kestane ormanları anlatıldı.
Öğrencilerin incelemelerine ilişkin Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Fakültesi Öğrencilerini ağırladı.
Kastamonu Orman Fakültesi 4. Sınıf Öğrencileri Biyolojik Mücadele Labaratuvarında inceleme yapmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğümüze ziyaret ettiler. Prof.Dr Erol AKKUZU, Prof.Sabri ÜNAL ve Prof.Dr Ahmet SIVACIOĞLU tarafından biyolojik, mekanik ve kimyasal mücadele yöntemleri anlatılmasından sonra güncel mücadelesi devam eden Kestane Gal arısı ve kabuk böceklerinden bahsedilmiştir. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Nurten KARAMEŞE ve Teknisyen Ahmet BAYRAK tarafından ise Thanasimus formicarius yıllık üretim miktarı olan 30.000 ile 35.0000 adet yararlı böceğin üretildiği laboratuvar hakkında bilgi verilmiştir. 2023 yılında Cide İşletmesi laboratuvarında 1000 adet olmak üzere T. sinensis üretim programı alınmış ve 1.400 adet Torymus sinensis üretilip kestane ormanlarına salınmıştır. Üretilen Thanasimus formicarius ta düzenli olarak ormanlara salınımı yapılarak zararlı böceklere karşı biyolojik mücadele etkin rol oynamaktadır. Eğitimin iyi bir uygulayıcı olmaları için ilk adım olması dileklerimizle” denildi.
Yorumlar kapalı.