İyilik ödülleri kahramanlarından birkaçını bu haftaki yazımızda tanıyacağız. Nedir bu iyilik ödülleri…
İyilik için yaşamayı, insanın varoluş sebebi olarak görüyor ve bir çok kişi dünyayı iyiliğin degiştireceğine inanıyor. İyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın bir çok insanı iyilik yapmaya teşvik edicegi düşüncesinden hareketle ülkemizde ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere Uluslararası İyilik Ödülleri Programı düzenlenmiş ve bu güzel düşünceyi ve çalışmayı her yıl 13 Mart tarihinde Türkiye Diyanet Vakfı gerçekleştirmiştir.
İyilik şahsiyetli ve karakterli insanların elinde yükselmiş ve bir temsile kavuşmuştur. İslam Medeniyeti insanlığa asla mazi olmayacak çok özel hatıralar armağan etmiş ve bu hatıralar mahsun gönüllere huzur, hasta ve yoksun kalplere teselli olmuştur.
Türkçemizin büyük şahsiyetlerinden Yusuf Has Hacib’in Kutadgu Bilig de “Ķötülere haşmet, iyilere ise daima hürmet lazımdır” diyerek ecdadımızın iyilikle hep iç içe olduğu ve iyilikleriyle dünya üzerinde yaşandığı gerçeğini göstermiştir.
Birkaç yıldır hem ülkemizden hem de dünyanın diğer ülkelerinden iyilik sahibi insanları keşfedip onları hikayeleri ile ödüllendiren Diyanet Vakfının şu iki güzel ödülünü birlikte inceleyelim.
“İyiliği bana bu ülke öğretti” diyen Devlet sanatçısı Turgay Tanülkü ödülünü alırken sözlerinde en çok milletini ve devletini yüceltiyordu. ” Bu ülkeye çok şey borçluyum. Yaratandan sonra ülkenin insanlarına borçluyum çünkü hep yatılı kaldım. Ne zaman cezaevindeki çocuklar sokak çocuklarıyla, sokak çocukları senin evindeki çocuklarla aynı salıncakta hep birlikte sallanırlar ise işte o zaman ülkemde barışı yakalarsın” diye konuştu. Mesleğini iyilik adına kullanması ve yardımseverliği ile hapishaneyi Metresei Yusufhane gibi gören yaklaşımı dolayısı ile sunulan ödülü gözyaşları ile aldı.
Başarılı oyunculuğunun yanısıra hiç bilmediğimiz bu büyük hikayesi ile almıştı ödülünü. Kader mahkumluğunun ağabeyliğini, sokak çocuklarının hamiliğini yapan Tanülkü, yıllarca herkesten saklasa da özel evlatları için yaptıkları gözlerden kaçmadı. ” Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” diyen Tanülkü, eşi ile birlikte topladığı kimsesiz 26 çocukla kurduğu büyük ailesinin şimdi sayısının 100 leri geçtiğini söylüyordu. Okutup büyüttuğü çocuklar çoktan kocaman adam olmuş, devlet kadrolarında görevlere başlamış ve onlarda iyi birer insan olmuşlardı.
” Kanatsız Melek ” olarak Darülaceze sakinleri tarafından isimlendirilen büyük iyilik kahramanı Şengül Kazan…
Tam 40 yıldır gönüllü olarak hizmet verdiği Darülacezede hayatını yaşlılara adamıştı. Kendisi 69 yaşında olmasına rağmen özellikle el ayak, tırnak temizlerikleriyle ilgilendiği kimsesiz yaşlılar tarafından o kadar çok seviliyordu ki ona Kanatsız Melek ismi takılmıştı.
Sosyal medyada ve Türkiye Diyanet Vakfı sayfalarına girdiğinizde bu güzel ve özel ödülü alan insanları daha iyi tanıyacak ve dünyamızda bir çok güzel şeylerin de olduğunu göreceksiniz. Bunları görünce yaşama sevinciniz artacak ve hayata daha büyük bir azimle sarılacaksınız.
Teoman Hakan Evlioğlu
Yorumlar kapalı.