KASTAMONU nun İSTİNAF DEKLERASYONU
Kastamonu lu bu iş için güçbirliği içersine girdi ya olacak ya olacak diyor .Kastamonu Barosu’nun düzenlediği Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Çağılcı’nın yanı sıra siyasi parti il başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerine ulaştırılmak üzere ortak bir deklarasyon yayınlandı. Deklarasyonda Kastamonu’nun Sinop, Çankırı, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin kapsadığı alanın merkezi olduğuna dikkat çekildi, “Karabük memleketimizle mukayese dahi edilemez” cümlelerine yer verildi.
İlk etapta dokuz ilde İstinaf Mahkemesi kuran, ikinci etap kapsamında dokuz ilde daha İstinaf Mahkemesi kurması beklenirken bu sayıyı altıya çekip Kastamonu ile birlikte iki ili daha by-pas eden Adalet Bakanlığı’nın tavrının enine boyuna görüşüldüğü 3.5 saatlik toplantıda Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin oluşturulacak bir heyet tarafından ziyaret edilmesi, ziyarette de bakan Ergin ve HSYK üyelerinin Kastamonu’ya davet edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantı sonunda yayınlanan deklarasyonda şu cümlelere yer verildi; “Yeni Bölge Adliye Mahkemesi kurulması düşünüldüğünden, bu konuda Kastamonu’da da bu mahkemenin kurulması konusunda bizler, konu ile ilgili yetkili ve etkili kişiler, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek teşekkülleri ile sivil toplum örgütlerinin başkanları ve temsilcileri olarak, isteklerimizin karar makamlarına arzına karar verdik. Talebimiz hazırlığa dayalı ve dinamiktir: Tüm Kastamonu, adliyenin yerleşebileceği binalarıyla, konaklama tesisleri, lokantaları, yolları ve taşıma araçlarıyla; sağlık kuruluşları ve bilirkişilik yapma ehliyetini haiz insan gücüyle; istinaf yargılamasının gerektireceği bilirkişi kuruluşlarına özgülenebilecek ek fiziksel kapasitesiyle; ortaya çıkacak beşeri trafiğin her türlü ihtiyacına fazlasıyla cevap verebilecek marketler zinciri, bakkalları, şarküterileri, pastaneleri, yapı marketleriyle; esnafı, tüccarı, hekimi, avukatı, mühendisi ve teknik elemanıyla, bu göreve hazır ve hazırlıklıdır.
Kastamonu Belediye Meclisi, eski hizmet binasını bölge adliye mahkemesine tahsis etmiştir: Kastamonu’da kurulacak mahkemenin inşaat maliyeti yoktur.
Kastamonu; Sinop, Çankırı, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin kapsadığı alanın merkezindedir. Bu illerle ulaşım imkanları son derece müsaittir. Tüm bağlantılarımız duble yollarla sağlanmak üzeredir.
Kastamonu’daki otel ve konaklama tesislerinin yatak kapasitesi 4.500 olup, bunların çoğu vasıflıdır; bu yönüyle bölgede alternatifi yoktur. Lokanta, restoran ve dinlenme tesislerimiz, aynı anda 2.000 kişiye nitelikli hizmet verebilecek durumdadır ve Kastamonu, bu yönüyle de alternatifsizdir. Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımacılık hizmetleri en üst seviyededir: Kastamonu Havaalanı 2012 yılında faaliyete başlayacaktır. Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesinin yanında, Bölge Hastanesi faaliyete başlamak üzeredir; iki adet tam teşekküllü devlet hastanesinden ayrı olarak, üç ayrı tam teşekküllü özel hastanemiz, üstün nitelikli hizmetleri ile faaliyette bulunmakta, dördüncüsü yapılmaktadır.
Kastamonu Barosu 1920 yılından bu yana faaliyettedir ve Anadolu’da kurulan ilk barolardan birisidir. 2000 yılı sayımlarına göre Kastamonu’nun nüfusu 376.000’dir ve iki ağır ceza merkezi mevcuttur. Kastamonu’nun merkezle birlikte yirmi ilçesi vardır ve yüzölçümü, 13.108,1 km2’dir. Merkezle birlikte 13 ilçemizde adliye mevcuttur ve İnebolu aynı zamanda ağır ceza merkezidir. İş yoğunluğunda, Kastamonu adliyelerinin toplam iş yükü, bölgemizdeki diğer il adliyelerinin çok üzerindedir. Unutulmamalıdır ki, istinaf mahkemesi, bu bölgedeki tüm adliyelerin yasa yolu incelemesini yapacaktır
Yorumlar kapalı.