Hangi cüretle Sayın Cumhurbaşkanımıza beceriksiz diyebiliriz?
Kastamonu Üniversitesi Tosya MYO’nun 2010-2011 Akademik yılı açılışı 03.11.2010 tarihinde yapıldı. Açılışa Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı Fazıl Ateş Katıldı. Açılışta Rektör Gökçebay, Sayın Cumhurbaşkanımızı beceriksizlikle suçladı. Sayın Başbakanı Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı ilan etti. Sivil öğretmenlere hainlik derecesinde hakaretler etti. İşte o cüretkar konuşma; “Anayasanın 171. Maddesi der ki, yüksek öğretim kurumuna seçilecek üyelerin Rektör yada öğretim üyeleri arasında başarılı işler yapmış olan profesörler arasından seçilir der. Aynı hüküm Yüksek Öğretim Yasasının 6. Maddesinde de yer almaktadır. Ancak ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek öğretim kurumuna atama yaparken bu maddelerin amir hükümlerini dikkate aldığı söylenemez. Bu nedenle aldıkları yanlış kararlarla daha doğrusu kendilerini kanıtlama amacıyla bir şeyler yapma çabası içine girerek bilgi ve beceriksizlikleri nedeniyle aldıkları kararlar sonucunda bu durumlarla karşı karşıya kaldık. Üniversitelerde 10 binlerce öğrenci açığı varken yine bir o kadar öğrenci de dışarılarda kaldı. Bu israftır tabiiki bunun üzüntüsünü yaşıyoruz.”
“Okulları sivilleştirmek istiyorlar. Milli güvenlik derslerinin askerler tarafından değil, siviller tarafından verilmesini öneriyorlar. Hepiniz bu milli güvenlik derslerini görmüşsünüzdür. Biz orada disiplinin ne olduğunu gördük. Kuralları, disiplini ve ülkemizle ilgili gerçekleri asker hocalarımız tarafından gördük. Sivil geldiği zaman neyi anlatacak(efendim), sorarım? Herhalde Büyük Ortadoğu Projesi’ni anlatır. Çünkü başbakanımız Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı .Ve Büyük Ortadoğu Projesi için önümüze harita koyuldu, biliyorsunuz. Sivas’tan Mersin’e doğru bir hat çiziyorsunuz. Doğu Anadolu’nun kuzeyi Büyük Ermenistan, güneyi büyük Kürdistan. Ne anlatacak sivil bir öğretmen orada?.”
“Üniversiteler akademik çalışma yapar. Bu akademik çalışmayı yapmak için de araştırma yapmak zorundadır. Bu yaptığı araştırmaları yayın yoluyla çeşitli ortamlarda dile getirirler. Bu araştırmaların sonuçlarını dile getirdiklerinde de gerçeklerle baş başa kalan bazı politikacılarımız rektörleri yada üniversiteleri siyaset yapmakla suçlarlar. Evet üniversiteler siyaset yapar ve yapmak zorundadır. Eğer siyaset yapmazlarsa onlar üniversiteden sayılmaz. Üniversiteler taraflı siyaset yapmak zorundadır, yanlı olarak siyaset yapmak zorundadırlar. Üniversiteler demokrasiye taraftır, siyasetlerini ona gore yaparlar. Özgürlüklere taraftır. Siyasetlerini ona göre yaparlar. İnsan haklarına taraftır siyasetlerini ona göre yaparlar. Bu gerçekler dile getirildiği zaman, eleştiriler dile getirildiği zaman hemen siyaset yapıyor denilir. Evet üniversiteler siyaset yapar ve yapmak zorundadır. Çünkü üniversitelerde özgür fikirler gelişmek zorunda ve topluma faydası olması için yayınlanmak zorundadırlar.”
Şimdi çok becerikli ve bilgili Rektör Prof.Dr. Gökçebay’a sormak lazım; “Bu kadar bilgi ve beceriyi, Üniversite rektörü olarak zayi etmek yerine; memleketimizin geleceği adına neden siyasete atılarak değerlendir miyorsunuz?”
ahmet çataloğlu
Yorumlar kapalı.