Okuma yazma sürecine yeni katılan birinci sınıf öğrencilerimizin yapılan çeşitli etkinlikler ve kullanılan Web 2.0 araçları ile öğrenirken eğlenecekleri ortamlar oluşturarak kalıcı öğrenmeyi sağlamak amaçıyla kurulan, ilçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sınıf öğretmeni Tuğba KALE’nin kurucu ortağı, Tosya İlkokulu Müdürü İsmail SABUNCU’nun ortağı olduğu, “Sesler Ülkesine Yolculuk” eTwinning projesinde sona gelindi.
İlçemizden 2, Türkiye genelinde 10, Azerbaycandan 2 ve Romanyadan 1 öğretmenin katıldığı bu projede
Romanya’dan; Scoala Gimnaziala Nr.22 Galati,
Azerbaycan’dan; 167 №-li Tam Orta Məktəb ve 3
Bakı 220 №-li Məktəb Lisey,
İlçemizden; Tosya İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu,
Nevşehir’den; Topaç Şehit Bekir Şahin İlkokulu,
İstanbul’dan; İBB Mehmet Akif Ersoy İlkokulu,
Sakarya’dan; 75.Yıl İlkokulu,
Ankara’dan; TEK İlkokulu,
Manisa’dan; Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu,
Kocaeli’nden; Mükerrem Ali Kayan İlkokulu,
Trabzon’dan Yavuz Selim İlkokulu,
İstanbul’dan Esentepe İlkokulu yer aldı.
Bu proje ile öğrencilerin, okuma yazma dil ve sanatsal becerileri ile birlikte dikkat ve algılarını geliştirmeyi, güvenli internet kullanımını öğrenmelerini, akıcı okuma ve okuduğunu anlama becerisini oyunlarla öğretim sayesinde pekiştirerek Web 2.0 araçları ile teknolojik araç-gereç kullanımına karşı yatkınlık sağlayarak okuma alışkanlığı kazanmaları hedeflendi.
Proje sürecinde etkinlikler ses temelli okuma yazma öğretiminin aşamaları çerçevesinde yapıldı. İlk okuma-yazmaya hazırlık etkinliklerinin devamında drama, şarkı söyleme ve masal anlatma gibi etkinliklerle ses hissettirildi. Sanatsal etkinlikler ile hece ve kelime okuma yazma çalışmaları görseller ile desteklendi. Sınıf içi oyunlarla okuma yazma öğrenimi eğlenceli hale getirildi. Kullanılan Web 2.0 araçları ile seslerden heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler ve metinler oluşturularak etkili öğrenme geliştirildi.
e-Safety Label Elçisi Zeynep ÖZTOPRAK tarafından düzenlenen İnternet Güvenliği Semineri ile teknoloji kullanımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda farkındalık oluşturuldu.
Yapılan öğrenci toplantıları ve karışık ülke takımları etkinlikleri ile öğrencilere farklı öğrenme ortamları sunularak bilgi alış-verişi sağlandı. Bununla birlikte projede yer alan tüm öğrenciler birbirlerini tanıma fırsatı yakalayıp toplum karşısında kendilerini ifade etmelerine ortam hazırlandı.
Öğrenmeyi ve öğretmeyi seven yeniliklere açık proje ortaklarının ve öğrencilerinin özverili çalışmaları ile altı ay boyunca süren Sesler Ülkesine Yolculuk eTwinning Projesi Mart ayı itibari ile sona ermiştir.
Yorumlar kapalı.