Başkentte Kastamonu Günleri-18

Kastamonu kamuoyunun da yakından takip ettiği Başkentte Kastamonu Günleri-18 etkinliğinin coşku içinde gerçekleştiğine şahit olduk. Büyük bir ilgi, heyecan ve katılımla bu yıl da görkemli bir açılış yapıldı. 16-19 Kasım 2023 tarihlerini kapsayan ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Altındağ Belediyesi Fuar alanında gerçekleştirilen Kastamonu Günlerine her kesimden katılım sağlandığı görüldü. Her güne sığdırılmış programların içeriği daha çok yerellik taşımaktaydı. Arz talep dengesine göre karşılık bulan etkinliklerin tatmin edici bir düzeyde olduğunu gözlemledim. Geçen yıllardan edinilen tecrübeler ile daha bir eminlik düzeyine ulaşılmış olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Kastamonu Günleri etkinliklerinden tek amacın sadece para kazanmak olmadığı aşikardır. Asıl olan Kastamonu’dur! Kültür, turizm ve ticaretinin yanısıra Kastamonu’nun yitik değerlerinin de ortaya çıkartılması ve Başkentten yükselen bir ses olarak tüm ülkeye yayılmasını sağlamak gibi bir amacı da taşımaktadır. Memleket ve hemşeri özlemiyle tutuşan yanık gönüllerin de bir araya gelmesine vesile olan etkinlik, İlimize duyulan aidiyet duygusunun coşkun bir şekilde yaşanmasına da vesile olmakta. Yüreklerin buluştuğu ortak nokta ile gözlerin buluştuğu andaki ortak frekans; ‘Ben de Kastamonuluyum’ diyebilmenin bir resmi niteliğini sergiliyor. Bana göre bu tür etkinliklerin en önemli işlevlerinden birisi de yıllanmış ve yoğunlaşmış hasret ve özlemlerin giderilmesine yönelik birer kesişme noktası niteliğinde olmasıdır…

Evet, Kastamonu Günleri etkinlikleri ilk önce Başkentte başlatılmıştı. Sonraki yıllarda diğer illere de fikir önderliği yaptı. Hatta ülkemizin başka illerindeki Kastamonuluların da harekete geçmesine neden oldu. Ankara Derneklerinin ilham verdiği etkinlikler başka illerimizde de Kastamonu bayrağının görücüye çıkmasına vesile oldu. Bu yıl ki program tarihinin seçim çalışmalarına hız verildiği bir döneme denk geliyor olması da bir fırsat gibi görülmüş olmalı. Her ne kadar ilimiz haricindeki siyasilerden başka katılım diğer senelere göre düşük olsa da renkli ve tanıdık simaları görme imkanı da elde ettik…

Gerek diğer ilçelerimizin stantları gerekse Tosya stantları katılımcılara ev sahipliği yaptı. Ürünlerimiz sergilendi. Tanıtımımıza katkı sağlandı. Tosya ekibine katıklarından dolayı ve bizi layığı ile temsilleri nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.

Evet, sevdiğim güzel bir söz var; “İyinin düşmanı daha iyidir.” Her zaman için yapılanı eleştirmek kolay daha iyisini yapmak ise zordur. O nedenle değerlendirmelerim hep yapıcı olmuştur. Bir şeyi eleştirmek için onun daha güzelini yapmak elzemdir. Daha güzeli yapılabilir miydi? Elbette yapılabilirdi. Lakin bunu yapacak kadro olsa da maddi, manevi ve diğer açılardan da destek şarttır. O nedenle ben hep olumlulukları görenlerdenim!

Yüreklerde yeşeren bir avuç ümitle,şahsımın da içinde bulunduğu, onsekiz yıl önce yola çıkarak, dernekçiliğin zorluklarını yenip bu noktaya gelebilmek kolay olmamıştır. Kastamonu Günleri gerçekten takdire şayan ve örnek bir portredir. Bununla gurur duymamak ve sivil toplumun değerli yöneticilerine teşekkür etmemek imkânsız. Herkes rahat yatağında uyurken, kar kış demeden, gecelere kadar çalışarak bu gururu bizlere yaşatanları takdir etmek lazımdır. Her kademede görev alan, emek veren, ter döken, gönlü Kastamonu için atanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Emeklerinizin zayi olmaması ve sonraki yıllarda da tanıtım günleri etkinliklerinin devamını diliyorum.

Başkentte Kastamonu Günleri-18

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!