Türkiye Diyanet Vakfından Tosya’ya 200 Kişilik Yurt

featured

 

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Tosya’ya 200 Kişilik Yurt

 

Dün İlçemizde Tosya Meslek Yüksek Okulu’nun Kastamonu Üniversitesine devir teslim töreninde Açılış konuşması yapan Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Çelebi, “Öğrenci yurdumuz da Diyanet Vakfı tarafından en kısa sürede yapılıp hizmete girecek, bu vesile ile sayın hemşehrimiz Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Çelebi’nin ardından Yükseköğretim Yaptırma Derneği Başkanı Fazıl Ateş’te konuşmasında, “Tüm Tosya olarak birlik ve beraberlik içinde kısa sürede binamızı tamamladık ve bugün devir teslim töreni heyecanını beraber yaşıyoruz. Öğrenci yurdumuzu da bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr. Sayın Ali Bardakoğlu’nun katkılarıyla Diyanet Vakfı tarafından yapılacak. Medarı iftiharımız değerli büyüğümüze katkılarından dolayı tüm Tosya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerinden sonra Kürsüye gelen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in “Meslek Yüksek Okulumuzun yanında bulunan Prefabriğin yan tarafına yapılacak olan Tosya Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr Sayın Ali Bardakoğlu’nun katkılarıyla Diyanet Vakfı tarafından yapılacak ve işletilecektir. Yurt alanı ile ilgili tüm 10 uygulaması ifrazı-tevhidi belediyesi encümeni tamamlandı, ilgili alanın satış kararı çıktı ve encümen tarafından ilan edildi.

Bu ayın 27’sinde (Salı günü) Yurt alanı Türkiye Diyanet Vakfına devredilecek ve önümüzdeki süreçte te tamamlanıp hizmete girecektir. Sizlerin huzurunda Sayın Bardakoğlu’na teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” sözlerini MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu teyit etmesi, hemşehrilerimiz arasında Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdunun gerçekleşeceğine dair kesin bir kanaatin oluşmasına vesile oldu.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Kastamonu Valisi Mustafa Kara’nın da aynı konuyu teyit etmesi ile artık Tosyamızda bir Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Yurdunun en kısa sürede varolacağına bizler de kesin gözüyle bakıyoruz. Açıksöz Gazetesi Yazı Ailesi olarak bugüne kadar Tosya’mıza verdiği destek ve katkılarından dolayı Değerli Hemşehrimiz Diyanet İşleri Başkanımız Prof Dr. Sayın Ali Bardakoğlu’na teşekkürlerimizi bir borç biliyor ve Tosya’ya kazandırdıkları her şey için şükranlarımızı sunuyoruz.

Alaattin KEŞOĞLU / Tosya Açıksöz Gazetesi

Türkiye Diyanet Vakfından Tosya’ya 200 Kişilik Yurt

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!