Kastamonu yabancı turistleri bekliyor

featured

Kastamonu yabancı turistleri bekliyor

Son yıllarda turizmden aldığı payı artıran Kastamonu şimdi de yönünü yurtdışına çevirdi. Şehre gelen yabancı turist sayısı giderek artıyor.

Son yıllarda turizmden aldığı payı artıran Kastamonu şimdi de yönünü yurtdışına çevirdi. Şehre gelen yabancı turist sayısı giderek artıyor.Özellikle ABD, Almanya, Azerbaycan, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Japonya gibi ülkelerden gelenlerin şehrin turizminde hareketlilik yarattığını belirten Kastamonu Konak İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Kırbaş, “Yerli turist ve iş dünyasının yanı sıra, son birkaç yıldır yurtdışından da misafirlerimizi ağırlıyoruz. Kentimize gelenler, hakikaten büyüleniyor ve sahip olduğumuz doğal güzellikler kulaktan kulağa yayılıyor. Şimdiden 2012 yılına ilişkin rezervasyonlar alıyoruz” dedi.

Kastamonu’nun turizm alanında pek çok artısı bulunduğuna işaret eden Kırbaş, “Şehrin sokaklarını saatlerce gezebilir ve her köşede tarihi eserler görebilirsiniz. Ayrıca il sınırlarının kapsadığı bölge, Türkiye’nin en zengin doğal rezervlerini, flora faunasını, çok sayıda endemik bitki türünü, kanyon, mağara, şelale, yayla gibi doğal kaynakları kapsıyor” diye konuştu.

 

Kastamonu yabancı turistleri bekliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!