Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

featured

Kastamonu Sel Oldu Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Sarıkamış Harekatının 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Anma Yürüyüşü Kastamonu’da bini aşkın vatandaşın katılımı ile gerçekleşti!..

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma yürüyüşü ilimizde 1000’i aşkın vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

04.01.2014 tarihinde saat 10.00’da büyük bir katımımla Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş, Kastamonu Kalesi’nde  son buldu.

“Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”ne Kastamonu Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk BAL, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN,  Vali Yardımcıları Hasan ERKAL ve Şenol KAYA,  İl Jandarma Komutanı Albay Serdar GÜNGÖR, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit AYDIN, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAYIKÇI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Siyasi Parti İl Temsilcileri, Dernek Başkan ve Üyeleri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Kurum amirleri ve çok sayıda Kastamonu halkı katıldı.

Sarıkamışın  tarihimizdeki önemine değinen  Vali Şehmus GÜNAYDIN; “Sarıkamış’ta  bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre 60 bin Mehmetçiğimiz şehit olmuş. Bizlerde bunların anısına Kastamonu’da çok güzel bir katılımla bugünü anma uğruna bir yürüyüş tertip ettik ve hep beraber Kastamonu’nun en güzel yerlerinden olan Kale’de de bu yürüyüşü sonlandırdık. Ben bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu ülkenin birliği, dirliği ve kurtuluşu için canlarını seve seve veren şehitlerimize, Sarıkamış Şehitlerimize, Çanakkale Şehitlerimize, Kurtuluş savaşı şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ konuşmasında; ”Bugün Sarıkamış Şehitlerinin 100.Yıldönümünü hep beraber burada yad ediyoruz. Ben öncelikle onlara Allahtan rahmet diliyorum. Onların sayesinde buralarda hür ve özgür yaşıyoruz. Onlardan Allah razı olsun diyorum.” dedi.

Şehitlerimizin bıraktığı bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğimizi ifade eden  Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN ; “Vatan İçin, Millet toprağa şehit düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Sarıkamışın, Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşının ve o günden bugüne şehit düşenlerin bize bir nasihati, bir vasiyeti var. O da her savaşta her cephede 81 il vilayetten şehitlerimizin olması, bu toprakların birliği ve bütünlüğü.” dedi.

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!