Ağustos’ta açılacak

featured
Şehit Şerife Bacı Anıt Mezarı Ağustos’ta açılacak
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı tarafından Seydiler ilçesinde yapılan Şehit Şerife Bacı Anıt Mezarı, Ocak ayının ilk haftasında tamamlanacak.
TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü hemşehrimiz Orhan Akbaş, geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara Seydiler Sosyal ve Kültür Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği gecede Seydiler Belediyesi tarafından projelendirilen Şehit Şerife Bacı Anıt Mezarı’nın vakıfları tarafından yapılacağının sözünü vermişti.
Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, TSKGV tarafından ihalesi yapılan anıt mezarının yapımının sürdüğünü bildirerek, süreci şu şekilde özetledi: “Biz Şehit Şerife Bacı’ya olan vefa borcumuzu az da olsa ödemek için bazı çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle Şerife Bacı Seydilerli ancak köyünde evini bulamadık. Bir ev yapalım dedik ve yaptık. Adına Şehit Şerife Bacı Kültür Evi koyduk. İkinci ayağı olarak bu evin bahçesine de Şerife Bacı’nın heykelini koyduk. Üçüncü ayağı ise Şehit Şerife Bacı ve Şehitler Anıt Mezarı yapmak istiyorduk. Ankara’da bir dernek toplantısına katılmıştım. Programda Seydiler ile ilgili birşeyler söyledim. Şehit Şerife Bacı ve Şehitler Anıt Mezarı projemizden bahsettim. Belediye’nin mevcut imkanlarıyla bunu birden yapma şansımız yok. Kürsüden indim, yerime oturdum. Yanımda bir beyefendi beni tebrik etti ve ‘ben bir proje yaptıracağım’ dedi. Bunu söyleyen TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürüdür… Tesadüfen orada buluştuk ve tanıştık. Kendisi Korgeneral Emeklisi ve Kastamonu Seydilerli… Kendilerine projeyi gönderdik, yönetimden geçmiş. Bir ekip gönderdiler, inceleme yapıldı. İhalesi yapıldı, inşaatı başladı ve ilerleyn günlerde tamamlanacak. Buranın resmi açılışını da 25 Ağustos 2016 tarihinde yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
ŞEHİT ŞERİFE BACI KÜLTÜR EVİ
ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR
Şehit Şerife Bacı Kültür Evi’ni Belediye olarak yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Şahin: “2010 yılında temeli attık, 2012’de hizmete açtık. Kastamonu mimarisi örneğinde, kaloriferli,  içerisinde yerel mutfak, sosyal tesis, otel, bir teşhir merkezi, toplantı salonları ve 20 yataklı bir kültür evi. İyi ki yapmışız, Seydiler ve Kastamonu’nun buna ihtiyacı varmış. Seydiler’in ve mutfak kültürünün tanıtımına büyük katkısı oldu. Ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor” dedi.  (KGC)
Ağustos’ta açılacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!