Dolu Yağışı Hayatı Felç Etti

featured

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’da aniden başlayan yoğun yağış daha sonra yerini doluya bırakmasıyla hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle su birikintisinde birçok araç mahsur kalırken, bazı araçlarda da mekanik arızalar oluştu. 
Kentte, yaklaşık 15 dakika süren şiddetli dolu yağışı, yaşamı adeta felce uğrattı. Özellikle yolların akarsuya dönmesi araç sahiplerine son derece sıkıntılı anlar yaşattı. Sunta Kavşağında su birikintisi nedeniyle bir araç su altında kaldı, bazı araçlarda da mekanik arızalar oluştu.
Sunta Kavşağında meydana gelen su birikintisi nedeniyle belediye işçileri teyakkuza geçti. İşçiler, su birikintisini tahliye edebilmek için büyük mücadele verdi. Ayrıca Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Sunta Kavşağına çok sayıda araç ve greyder sevk edildi. Ekipler, su birikintisini tahliye edebilmek için büyük uğraş verdi.
Su altında kalan aracı ise bulunduğu yerden kurtarmak hiçte kolay olmadı. Ekipler, su altında kalan aracı müdahale edemezken, suyun çekilmesini bekledi.
Öte yandan, kavşağa çağrılan greyder ile su birikintisini tahliye edilmek istenirken, tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Greyderin savunduğu su birikintisi, köprülü kavşakta alt taraftan geçen araçların üzerine savruldu. Bazı araç sürücüleri, üzerlerine gelen su birikintisi karşısında şaşkınlık yaşarken, olay yerinden hızla uzaklaşmaya çalıştı.
Arıza yapan bazı araçlarda, çekici vasıtasıyla bulundukları yerden kaldırıldı. Araçları arıza yapan bazı sürücülerde, araçlarını çalıştırabilmek için sanayiden usta çağırdı.
DOLU YAĞIŞININ DEVAMI GELEBİLİR
Yaklaşık 15 dakika fındık büyüklüğünde yağan dolu, çatıları ve yeşillik alanları beyaza çevirdi. Çatılar, dolunun etkisiyle kar yağmış gibi beyaza büründü. Yol kenarındaki refüjlerde de kar şeklinde beyaz birikintiler oluştu. Bazı sokaklarda dolu ve yağmur suyu birikti.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Kastamonu’da etkili olan dolu yağışının bugün öğleden sonrada devam edebileceği bilgisini verdi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarında bu tür baskın biçiminde şiddetli yağışların beklendiğini belirterek, vatandaşların sel, dolu yağışı, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli olmasını istedi.
Sosyal medyada yağışın yol açtığı hasarı gözler önüne seren yüzlerce fotoğraf ve video paylaşan vatandaşlar, yağışın şiddetli olmasının yanında, altyapı konusunda da yıllardır giderilemeyen eksikliklerin de olumsuz tabloların meydana gelmesinde önemli etken olduğunu vurguladı.
Yağış nedeniyle mahsur kalan bazı sürücüler, Sunta Kavşağında her yağışta aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, yetkililerin bu konuya acilen çözüm bulmasını istedi.

Dolu Yağışı Hayatı Felç Etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!