Mutluluğun Bir Formülü Daha : Paylaştıkça Çoğalsın!

Bir programda Hintli milyarder RatanTata’ya“Efendim, hayatta en mutlu olduğunuz anı ne olarak hatırlıyorsunuz?” diye soruldu.

RatanTata:”Hayatta mutluluğun dört aşamasından geçtim ve sonunda gerçek mutluluğun anlamını anladım.İlk aşama zenginlik ve kaynak biriktirmekti.

Ama bu aşamada istediğim mutluluğu elde edemedim. Ardından değerli eşyaların toplanması olan ikinci aşaması geldi.Ama bunun etkisinin de geçici olduğunu ve değerli şeylerin parıltısının uzun sürmediğini fark ettim.

Ardından büyük bir proje alma olan üçüncü aşaması geldi. O zaman Hindistan ve Afrika’daki dizel yataklarının %95’ine sahiptim.Ayrıca Hindistan ve Asya’daki en büyük çelik fabrikasının da sahibiydim.Ama burada da hayal ettiğim mutluluğu elde edemedim.

Dördüncü adım, bir arkadaşımın benden bazı engelli çocuklar için tekerlekli sandalye almamı istemesiydi.Yaklaşık 200 çocuk.Arkadaşımın tavsiyesiyle hemen tekerlekli sandalyeleri aldım.Ama arkadaşım onunla gitmem ve tekerlekli sandalyeleri çocuklara vermem konusunda ısrar etti. Bende hazırlanıp onunla gittim.

Orada bu çocuklara tekerlekli sandalyeleri kendi ellerimle verdim. Bu çocukların yüzlerinde garip bir mutluluk parıltısı gördüm. Hepsini tekerlekli sandalyede otururken, dolaşırken ve eğlenirken gördüm.Kazanan bir hediyeyi paylaştıkları bir piknik yerine ulaşmış gibiydiler.

Gerçek mutluluğu içimde hissettim.

Ayrılmaya karar verdiğimde çocuklardan biri bacağımdan tuttu.Bacaklarımı yavaşça kurtarmaya çalıştım ama çocuk yüzüme baktı ve bacaklarımı sıkıca tuttu. Eğilip çocuğa sordum: Başka bir şeye ihtiyacın var mı?Bu çocuğun verdiği cevap beni sadece şok etmekle kalmadı, hayata bakışımı da tamamen değiştirdi. Çocuk dedi ki:“Yüzünü hatırlamak istiyorum ki cennette buluştuğumda seni tanıyıp bir kez daha teşekkür edebileyim!..”

İşte gerçek mutluluk bu. Yaşayanın ağzından. Yarım elma gönül alma. Dostça kalın

(Paylaşım için Mektep Arkadaşım Mahmut Fethi Elmacı’ya teşekkürler).

Mutluluğun Bir Formülü Daha : Paylaştıkça Çoğalsın!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!