Cem Boyner`in Fotoğraf Merakı

featured

Cem Boyner`in Fotoğraf Merakı

Açılışa Latife Boyner, Lerzan Boyner ve Leman Halulu`nun yanı sıra Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve Boyner ailesinin diğer fertleri katıldı. Davul zurna eşliğinde gerçekleşen açılışta, Boyner ailesinin fertleri duygusal anlar yaşadı.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, yanında getirdiği fotoğraf makinesi ile ailesinin bu mutlu gününü ölümsüzleştirmeye çalıştı.

Cem Boyner zaman zaman fotoğraf çekebilmek için basın mensuplarıyla da yarış içerisine girdi. Kastamonu`nun yöresel oyunu Sepetçioğlu halk oyunu ise katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Boyner ailesinin bu mutlu gününe Kastamonu Valisi Mustafa Kara, İstanbul Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu, AK Parti milletvekilleri Hakkı Köylü ve Musa Sıvacıoğlu,
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Bahri Gökçebay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sayan başta olmak üzere çok sayıda davetli de katıldı. Kastamonulu bir inşaat firması olan YAPIKUR tarafından yapımı tamamlanan merhum Fazıl Boyner`in adını taşıyan Sağlık Yüksekokulu binası 16 derslik, 12 laboratuvardan oluşuyor. Günümüzde hemşirelik bölümünün bulunduğu yüksekokulda önümüzdeki yıl itibariyle Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sosyal Hizmetler ve Beslenme ve Diyetetik
bölümleri açılacak. Yüksekokul tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığı zaman 4 bin öğrenci eğitim görebilecek.

Boyner ailesi adına bir konuşma yapan Latife Boyner, “Bugün çok heyecanlıyız, gururluyuz ve mutluyuz. Bizlerle bu mutluluğumuzu paylaşmaya gelen herkese çok teşekkür ederiz. Babamız Fazıl Boyner çok çalıştı ve çevresine yararlı işler yapmak için uğraştı. Babamız adına bugüne kadar okul, cami, yurt ve huzur evi yaptırdık. Ancak her zaman bir hastane yaptırmak istemiştik. Bunun için bazı girişimlerimiz oldu ama bazı nedenlerden dolayı hayata geçiremedik. Bu aşamada baba dostumuz Dr. Salih Osmanoğlu, bize Kastamonu Üniversitesi bünyesindeki projeyi anlattı ve çok mutlu olduk. Bizlerde ülkemizdeki yüksek donanımlı hastanelere personel yetiştirilmesi açısından bu projeye evet dedik. Şimdi gençlerimizden bu binanın kıymetini bilmelerini ve insanlarımıza canı gönülden hizmet etmelerini arzu ediyoruz. Yolları açık olsun” dedi.

Boyner ailesinin aile dostu olan ve yüksekokulun yapımında büyük emekleri bulunan İnebolulu Dr. Salih Osmanoğlu da, “Ben 47 yıldır Boyner ailesine yakın bir insanım. Değerli dostum Fazıl Boyner`in kızları bu binayı yaptırmak için çok büyük fedakarlık yapmışlardır. Allah herkese böyle evlatlar versin diyorum. Çok büyük bir eseri Kastamonu`ya kazandırdılar” diyerek duygularını dile getirdi.

Kastamonu Valisi Mustafa Kara ise, Kastamonu`da mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Fazlı Boyner adına bağış olarak yapılmış olan sağlık yüksekokulu hem üniversitemizin hem Kastamonu`nun önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Projenin hazırlanması, müteahhide verilmesi, inşaat süresi ile bir yılda biten bir inşaat mevsimi yaşadık. İnşaatı yapan YAPIKUR firmasına teşekkür ediyorum. Güzel bir bina yaptılar. Yine Boyner ailesine böyle güzel bir okulu Kastamonu`ya bağışladıkları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Boyner ailesinin Kastamonu`ya kazandırdığı yüksekokulun Kastamonu Üniversitesi`nin yeni yerleşkesinde faaliyete geçen ilk bina olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay ise “Kastamonu`da artık göç durmuştur. Merkez nüfusumuz hızla artmaktadır. Ama bu seferde ilçelerimizde nüfusumuz azalmaktadır. Üniversite olarak bunu önlemek adına ilçelerimize meslek yüksek okulları açmaktayız. Ancak ödeneklerimiz ilçelere MYO yapmaya yeterli değildir. İlçelerimizde halkımızdan yardım toplayarak MYO`lar
açıyoruz” dedi.

Boyner ailesinin yaptırmış olduğu bu binanın üniversiteye bağış yoluyla bugüne kadar yaptırdığı en büyük bina olduğunu anlatan Gökçebay, sözlerini şöyle sürdürdü: “9 bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir. Bu törende ayrı bir mutluluğum daha var. Çünkü, üniversitemizin yeni yerleşkesindeki ilk binayı hizmete sokuyoruz. Sağlık Yüksekokulu binamızın dışında diğer binalarımızda hızla bitmek üzeredir. Yıl sonuna kadar Kastamonu merkezinde bulunan tüm fakülte ve yüksekokul binalarını kampus içerisinde toplayacağız ve üniversitemiz Türkiye`nin en güzel kampuslerinden birine sahip olmuş olacak. Boyner ailesine Kastamonu`ya böyle bir eğitim kurumu kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.”

Cem Boyner`in Fotoğraf Merakı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!