Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda kar kalınlığı 70 santimetreyi geçti

featured
TURİZMİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN OLAN ILGAZ DAĞI MİLLİ PARKINDA KAR YAĞIŞININ DEVAM ETTİĞİ ÖĞRENİLİRKEN, KAR KALINLIĞININ İSE 70 SANTİMETREYE ULAŞTIĞI BELİRTİLDİ. (VEDAT YUNUS İKİZOĞLU/KASTAMONU-İHA)

Turizmin önemli merkezlerinden olan Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda kar yağışının devam ettiği öğrenilirken, kar kalınlığının ise 70 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Ilgaz’da devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini giderek artırıyor. Oteller bölgesi ve kayak pistlerinde kar kalınlığı 70 santimetreye kadar yükseldi. Hava sıcaklığı ise gece eksi 5’e kadar düştü. Gündüz ise hava sıcaklığı 0 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Kastamonu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kastamonu’da il merkezinde 10 santimetre, Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi’nde 70 santimetre, Ilgaz Dağı Yıldız Tepe’de 30 santimetre, Devrekani’de 20 santimetre, Kastamonu Merkez Başören köyü mevkisinde 20 santimetre, Araç’ta 12 santimetre, Tosya’da 5 santimetre, İnebolu’da 20 santimetre, Şenpazar’da 25 santimetre, İhsangazi’de 15 santimetre ve Taşköprü’de 5 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışının yer yer devam edeceği belirtildi.

Kastamonu’da 215 köy yolu ulaşıma kapalı

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 215 köy yolu ulaşıma kapandı. Kastamonu İl Özel İdare tarafından yapılan açıklamaya göre merkezde 40, Ağlı ilçesinde 5, Araç’ta 25, Azdavay’da 16, Cide’de 21, Çatalzeytin’de 10, Devrekani’de 10, Doğanyurt’ta 7, İnebolu’da 20, Küre’de 27, Pınarbaşı’nda 7, Şenpazar’da 8, Taşköprü’de 15 ve Tosya’da 4 olmak üzere 215 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında ulaşımın yeniden sağlanması için 2 bin 370 kilometrelik güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yollarda kalan araçlara emniyet güçleri ve karayolları ekipleri müdahale ediyor
Karın yağmasıyla birlikte Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yollardaki önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, tırların yanı sıra çok sayıda araçlar, Ilgaz Dağı’ndan geçerken kar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Bazı araç sürücüleri ise yolda oluşan kar nedeniyle, zincir takmak zorunda kaldı. Emniyet güçleri, Ilgaz Dağı’nda zincirsiz araçların geçişine de izin vermiyor. İHA

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda kar kalınlığı 70 santimetreyi geçti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!