“Türkiye’nin Gündemine Gireceğiz”

featured

Vali Bektaş”  Kastamonu’yu Ankara’ya Taşıdık”

tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan tarafından hazırlanıp sunulan “Erkan Tan ile Başkent’ten programına Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen konuk oldu.  Programda Kastamonu’nun tarihi  kültürel zenginliklerinden el sanatlarına ve yöresel yemeklerine kadar birçok konu ele alındı. Vali Erdoğan  Bektaş  Stüdyoda  Erkan Tan’ın sorularını yanıtladı. Bektaş öncelikle her yıl Ankara’da düzenlenen ve bu yıl 8.sinin düzenlendiği “Başkent’te Kastamonu Günleri” etkinliği hakkında bilgiler verdi. Bektaş şunları söyledi”  Bu yıl 8.si düzenlenen “Başkentte Kastamonu Günleri” etkinliği 14-18 Mart tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak. Kastamonu tarihi geçmişi çok güçlü bir ilimiz  ve doğa güzellikleri,  tarihi güzellikleri,  mimari tarzı özel bir şehrimizdir” dedi. Bektaş konuşmalarında Ankara ile Kastamonu’nun birbirine yabancı olmadığını Kastamonu’nun sık sık Ankaralıları misafir ettiğini vurguladı. Bektaş “ Kastamonu’ya gelemeyenler içinde biz bu hafta Kastamonu’yu Ankara’ya taşıdık, Kastamonu’yu bir nebze tatmak isteyenler , öğrenmek ve duymak isteyenleri  bu yıl  Atatürk Kültür Merkezinde 8.si düzenlenen Başkent’te Kastamonu Günleri etkinliğimize bekliyoruz, biz orada Kastamonu’yu tüm yönleriyle sunmaya çalışıyoruz. “dedi. Erkan Tan ile Başkent’ten programında Kastamonu’ya özgü yöresel ürünler, tarihi ürünler sergilenerek tanıtıldı. Programda el dokuması örtüler, atkılar , yazmaların yanı sıra  Şerife Bacı’nın cepheye  mermi taşıdığı bir kağnı minyatürü yer aldı. Yer yer Erkan Tan’ın sorularını yanıtlayarak Kastamonu’ya özgü bu ürünler Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş tarafından tanıtıldı.  Program sunucusu Erkan Tan Kastamonu’da el dokuması ile yapılan tamamen el işçiliği olan bir atkıyı çok beğendiğini ifade ederek Vali Erdoğan Bektaş’tan hediye olarak aldı. Sohbet eşliğinde devam eden programda daha sonra Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen söz aldı. Şen konuşmalarında “Başkent’te Kastamonu Günleri”  hakkında bilgiler vererek şunları söyledi.” Sayın Valimizin destek ve himayeleriyle bu sene 8.si Gerçekleştirilen Başkent’te Kastamonu Günleri’nin Ankara’da  ilk mimarlarıyız. Bizden sonra bir çok il aynı şekilde tanıtımlar yapmaya başladı”dedi

Daha sonra Vali Bektaş Kastamonu hakkında bilgiler verdi. Bu yıl kayak Merkezi olarak sezonu ilk Ilgaz’ın açtığını belirten Bektaş, Ilgaz kayak merkezinin geliştirileceğini ve büyük mekanik bir tesis kurulacağını duyurdu. Vali Bektaş Ilgaz kayak merkezinin gelişmesiyle birlikte profesyonel kayakçılarında kayağa doyabileceği bir kış turizm merkezi haline geleceğini bildirdi. Bektaş Kastamonu’nun çok yönlü bir şehir olduğuna değinerek şunları söyledi”  Kastamonu’nun 170 Km sahili ve sahilde altı tane ilçesi var. Kastamonu Türkiye’nin önemli eko turizm merkezlerinden birisi. İki tane milli park Kastamonu’da, bunun yanı sıra mağaralar , şelaleler ve kanyonlarıyla Kastamonu bir doğa harikası. Dünyanın 2. Büyük kanyonu Kastamonu’da ve Kastamonu el değmemiş bir güzellik bunların hepsi tamamen doğal ve müdahale edilmemiş” dedi. Bektaş yapılacak Ilgaz tüneli ile birlikte Kastamonu’nun Ilgaz dağı arkasında saklı bir cennet olmaktan çıkıp, öncelikle Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye’nin gündemine gireceğini kaydetti.  Bektaş “Kastamonu’nun Ilgaz dağı arkasında saklı bir cennet” ibaresinden saklı kısmının çıkıp, cennet kısmını kalacağını ve o cennetin herkes tarafından görülür hale geleceğini ifade etti.  Vali Bektaş Kastamonu’nun milli mücadele dönemindeki önemli rolünden de bahsetti. Bektaş “ O zor şartlarda cephaneler  İnebolu limanından kağnılarla Ankara’ya Ankara’dan da cepheye taşınmış. Bunun en büyük kanıtlarından bir tanesi de Şehit Şerife Bacı’dır. Ayrıca Kastamonu işgal edilmediği halde Çanakkale’de en çok şehit veren üçüncü ildir ve o yürekleri titreten , gözleri yaşlandıran Çanakkale Türküsü bir Kastamonu Türküsüdür” dedi.

Sohbet tadında devam eden programda konuşan Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen “ Biz Başkent’te Kastamonu Günleri’ne’ Kastamonu’yu sadece bir tutam getirdik. Tadımlık getirdik , doyumluk isteyenleri de dünyanın sayılı doğa harikalarından olan ve her yönüyle tarih kültür Anadolu kokan İlimize Kastamonu’ya bekliyoruz ‘dedi. Daha sonra program bir Kastamonu Türküsü olan Çanakkale Türküsü ile sonlandırıldı. Erkan Tan konuk ettiği Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’a ve Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen’e katılımlarından dolayı teşekkür etti. Vali Bektaş ve Hasan Şen herkesi Pazar gününe kadar devam eden Başkent’te Kastamonu Günleri’ne ve Kastamonu’ya davet etti.

Haber: Açıksöz Gazetesi /Hidayet Kara

 

“Türkiye’nin Gündemine Gireceğiz”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!