Dernekler Mevzuatı Konusunda Seminer Verildi

featured

Kastamonu İl Dernekler Müdürlüğü tarafından ilçemizde faaliyet gösteren derneklerin başkan ve yöneticilerine dernekler mevzuatı konusunda seminer verildi.

İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda yapılan toplantıya Kastamonu İl Dernekler Müdürü Özbey Tan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim ve dernek başkanları katıldı.

Dernekler Bilgi Sisteminde (DERBİS) meydana gelen son düzenlemeler ve sistemin yeniden yapılandırılması kapsamında dernek yöneticilerinin bilgilendirilmesi, bununla birlikte teknolojik alandaki gelişmelere bağlı olarak, dernek yöneticilerinin dernekleri ile ilgili işlemlerini bilgisayar ortamında yapabilmeleri, kırtasiyeciliği en aza indirebilmek amacıyla DERBİS kullanıcı kodu, şifre ve parola almalarını sağlamak ve dernekler mevzuatı ile ilgili meydana gelen değişiklikleri anlatmak, bilgilendirme semineri  verildi.  

Seminerde ülke genelinde 103933 dernek, il genelinde 552 ilçemizde ise 56 dernek olduğu ve bu derneklerin çok çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiği bilgisine yer verildi.  

Kastamonu İl Dernekler Müdürü Özbey Tan, seminere katılan dernek başkanlarına; dernek beyannameleri 1 Ocak-30 Nisan tarihleri kağıt üzerinde verildiği gibi arasında internet ortamında verilebildiğini anlattı. Tan, şubelerin beyannamelerini Şubat ayı sonuna kadar vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Derneklerin tutmak zorunda olduğu defterlere de değinen Özbey Tan,  bütçesi 539bin TL’yi geçen derneklerin bilanço esasına göre defter tutmak zorunda olduklarını, merkez bilanço esasına göre defter tutarsa bu sınırın altında olsalar bile şubelerin de bilanço esasına göre defter tutmak zorunda olduklarını söyledi.

Özbey Tan;  süresi içerisinde beyanname vermeyen derneklerin başkanına idari para cezası uygulandığına dikkat çekti.

Seminerde dernekler mevzuatını anlatan Kastamonu İl Dernekler Müdürü Özbey Tan dernek başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yükümlülüklerini hatırlattı.  

Seminerde dernek başkanlarına işlemlerin internet ortamında nasıl yapıldığı anlatıldı ve DERBİS şifresi olmayan dernek başkanlarına şifreleri verildi. 

Şifrelerini alan dernek başkanları DERBİS şifrelerinin kullanımından kendilerinin sorumlu olduğu hatırlatıldı.

Dernekler Mevzuatı Konusunda Seminer Verildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!