Güneydoğu Gezisini Değerlendirdi

featured

Tosyalı İşadamları Güneydoğu Gezisini Değerlendirdi

            Tosyalı iş adamları olarak güneydoğu gezimize ilk olarak Diyarbakır’dan başladık. Diyarbakır’da Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği ve Ticaret Odası üyesi bir grup iş adamı ile öğle yemeğinde buluştuk. Bölgenin ekonomik, sosyal ve siyasal durumun samimi bir ortamda değerlendirmesini yaptık.

                Şehrin 9000 yıllık tarihi ile bugünkü vizyonu gelecek adına bizi heyecanlandırdı. Şehir turundan sonra Hasankeyf’e uğrayarak, önce Midyat sonra Mardin merkeze geçtik. Midyat’taki telkari (gümüş işleme) sanatı ve birçok medeniyete bağrını açmış Mardin, bozulmamış tarih dokusuyla bizi çok büyüledi.  Geceyi geçirmek üzere Urfa’ya hareket ettik.

                Heyetimiz Urfa’da sıra gecesiyle karşılandı. Bu çok farklı olan kültürden heyet olarak büyük keyif aldık. Ertesi gün, Halilül Rahman Camisi ziyaretiyle programımız başladı. 400 yıldır kesintisiz, hergün sabaha namazı ile başlayıp-gündoğuncaya kadar devam eden duanın bir bölümüne eşlik ettik. Bediüzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği kabrin ziyaretinden sonra Balıklı Göle geçildi. Rehberimiz, İbrahim Peygamber ile Nemrut arasındaki hadisleri ve Balıklı Göl vakasını anlattı. Hz. İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yerden olan kaleye çıktık. Daha sonra Hz.Eyüp Peygamberin, 18 sene hastalığından dolayı şehrin dışına çıkartılıp tecrit edildiği, çile çektiği mağara ziyaret edildi. Şifa bulup 50 yıl gençleştirdiği sudan içildi ve gezimize Gaziantep’e geçerek devam ettik.

                Antep’te tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Yuşa Peygamberimizin kabrini ziyaret ettik. Oradan da gezinin tatlı yorgunluğunu atmak için Yozgat-Sorgun Büyük Termal Otelde kampa girdik

                Bu gezimizin neticesinde Diyarbakır’daki işadamlarının bize vermiş oldukları kardeşlik ve barış mesajlarıyl;

           Mardin’deki birçok din ve ırkın bir arada barış ve sükûnet içerisinde yaşamasıyla;

                Peygamberler şehri Urfa’nın manevi havasıyla,

                Büyük şehrin Anteb’in,  sanayideki yatırımlarıyla ve şehrin çağdaş vizyonuyla,

Tüm bu iller arasında, gözün alabildiğince uzanan, yılda beş kez mahsul veren uçsuz bucaksız yukarı mezopotamya ovası topraklarıyla,

                Bu bölgenin, ülkemiz için ne kadar önemli olduğun bu gezi vesilesiyle birlikte idrak ettik. Dış mihrakların bu coğrafyada, neden bu kadar ameliyat yapmaya iştahlı olduklarını daha iyi anladık. Ümit verici olan şey ise, bölgedeki kardeşlerinizin bu dış mihraklara fırsat vermeyeceklerine şahit olmamızdır.

Bölge halkı bu tür ziyaretlerin birbirimizi anlamamız açısından çok faydalı olduğunu ve bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesini arzulamaktadırlar. Bizlerde gidip ve gören olarak, bu tür ziyaretlerin Büyük Türkiye’yi anlamak bakımından çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz.

Son olarak, bu geziyi organize eden Metin EKŞİ Beyefendiye, neşeleriyle geziden tat almamızı sağlayan gezi arkadaşlarıma, bölgede şahıslarımıza gösterilen samimi ilgi ve alakadan dolayı tüm bölge halkına teşekkürlerimi sunuyorum. 

Güneydoğu Gezisini Değerlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!