Ilgaz’da Arama Kurtarma Tatbikatı

featured

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Timi tarafından gerçekleştirilen nefes kesen Arama Kurtarma Tatbikatı 13.01.2015 tarihinde, Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN’ın katılımı ile Türkiye’nin önemli kış Turizm Merkezlerinden Ilgaz Kayak Tesislerinde yapıldı. 

Yapılan tatbikatı, Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk BAL, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar GÜNGÖR, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem KÜÇÜKBAYRAM, Kurum amirlerinin yanı sıra vatandaşlarda izledi.

Programda ilk olarak Jandarma Kurtarma Timi, Teknik Malzeme tanıtımı gerçekleştirildi. Daha sonra Ilgaz’da meydana gelebilecek her türlü yaralanma, kaybolma ve mahsur kalma olaylarına karşı 24 saat teyakkuzda bekleyen jandarma timleri, operasyonda senaryo kapsamında iki vatandaş Ilgaz kayak tesislerinin telesiyejesinde elektriklerin kesilmesiyle mahsur kaldı. 156 Jandarma İmdat hattını arayarak telesiyejde mahsur kaldığını bildirdi. İhbarı alan Arama Kurtarma timleri telesiyejin yanına gelerek, özel Ekipman sayesinde telesiyeje tırmanarak mahsur kalan vatandaşların yanına gitti. Özel bir ip yardımı ile aşağı indirilen vatandaşlar çok üşüdüğünü ve tatbikatın gerçeği aratmadığını söyledi.

Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN ve beraberindeki heyet, Arama Kurtarma Timlerini tebrik ederek yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kutladılar.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; 
“Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından son 5 yıl içinde kaybolan 21 vatandaşın bulunmasında, 1020 vatandaşın il yardımları yapılarak sağlık personeline teslim edilmesinde, mahsur kalan 339 vatandaşımızın kurtarılmasında görev almış olup, 
Vatandaşlarımızın özellikle kışın araziye çıkarken yanlarında; cep telefonu, ışıldak bulundurmaları, fosforlu , vücut ısısını uzun süre muhafaza eden, terleme neticesinde donmaya sebebiyet vermeyen giysiler kullanmaları, tehlike ve kaybolma anında 156 Jandarma İmdat İhbar Hattı’nı aramaları önem arz etmektedir” denildi.

Ilgaz’da Arama Kurtarma Tatbikatı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!