Kastamonu`da 13.971 konut ziyaret edilecek

featured

Kastamonu`da 13.971 konut ziyaret edilecek

Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Bölge Müdürü Sayın İsmail Gökalp in . 2011 NÜFUS VE KONUT ARAŞTIRMASI ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Ülkemizde 2011 yılı Eylül-Kasım aylarında, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemi ve Ulusal Adres Veri Tabanı kayıtları temel alınarak, BM’nin “12 ay kriterli daimi ikametgâh” tanımına göre 2011 Nüfus ve Konut Araştırması gerçekleştirilecek.

2011 Nüfus ve Konut Araştırması ile;

Bina ve konut bilgileri,
Cinsiyet, yaş, uyruk, doğum yeri, medeni durum (fiili), hanehalkı yakınlık derecesi,
Eğitim durumu,
Daimi ikametgâh yeri,
Göç,
Sağlık,
İşgücü/ekonomik faaliyet,
Doğurganlık
bilgilerinin derlenerek nüfus ile ilgili başlıca demografik, sosyo-ekonomik niteliklerin detaylı şekilde ortaya konulması planlanmaktadır.

2011 Nüfus ve Konut Araştırması için ülke genelinde örnekleme yöntemiyle seçilecek yaklaşık 2,5 milyon hanehalkı ile yüzyüze görüşme yöntemi ile anket yapılacaktır. Kastamonu il, ilçe ve köylerinde ise toplam 13.971 dolu konut ziyaret edilecektir.

     Ayrıca çalışma kapsamında ceza infaz kurumları, huzurevleri, üniversite öğrenci yurtları, askeri birlikler vb. kurumsal yerlerde kalanlar için tam sayım yöntemi uygulanacaktır.    2011 Nüfus ve Konut Araştırmasında hanelerden alınacak olan bilgiler, ülke geneline ilişkin bilgi üretmek için kullanılacaktır.

   Örneğe çıkan hanehalklarının verdikleri bilgilerin doğruluğu; ülkenin gerçek durumunu ortaya koyabilmek, doğru sonuçlara ulaşabilmek, buna bağlı olarak sağlıklı kararlar alabilmek ve planlamalar yapabilmek için çok önemlidir.    Eksik bilgiler kullanılarak elde edilecek sonuçlar ve buna bağlı  olarak alınacak kararlar, pek çok haneyi mağdur edebilecektir.    Büyük maddi ve manevi çaba gerektiren bu çalışmanın başarısı hanehalklarının vereceği doğru bilgilere bağlıdır.   Bu kapsamda tanıtım kartı ve görev onayı yanında bulunan TÜİK personeline gereken kolaylığın gösterilmesi çalışmanın sıhhati açısından önem arz etmektedir.

 

Kastamonu`da 13.971 konut ziyaret edilecek

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!