Temizlik araçları ve parke

featured

Temizlik araçları ve parke imalat makineleri hizemete girdi

Gazetemizin bi önceki sayısında açılışının yapılcağını belirtiğimiz Temizlik hizmetleri araçları ve yeni parke üretim tesisleri dün Cuma namazında sonra saat :14:00 ‘de açılışına başlandı. Açılışa Tosya Kaymakamı Mehmet  TÜRKÖZ, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz,Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. DR. Hakan Akyıldız ve Samsun Alaçam Belediye Başkanı ve Kavak belediye başkanını ile birlikte vatandaşlar katıldı. Tem-iş temizlik hizmetlerine kazandırılan araçlar halka tanıtıldı;

1 adet kargo konteynır yıkama,2 adet hunday yedi+3tonluk,1adet 25 tonluk tanker, 2 adet 13+2 kargo çöp aracı kazandırıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda halk oyunları gösterisi ve canlı müzik eşliğinde katılımcılara neşeli dakikalar yaşatıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, göreve gelirken  ifade ettiği üç önemli noktayı tekrarlayarak sözlerine başladı.  Ve şöyle sıraladı;’’çok önemli üç noktanın altını çizmiştik bunlardan birisi sosyal barışın tesis edilmiş,  kimse ile kavga etmeden enkaz edebiyatı yapmadan, mutlak başarılı olmak zorunda olduğumuz bir belediyecilik hedeflediğimizi ifade etmiştik.’’

Başkan Şahin konuşmasının devamında kaynakların kullanımına değindi. Hizmet üreten belediye konumuna geldiğine vurgu yaparak motivasyonu yüksek belediye istediklerini tekrarladı. Başkan Şahin ,‘’Üç şeyi sizinle paylaşıyoruz’’ dedi ve ekledi ‘’ Bunlardan birisi temizlik ve park bahçe işlerinin yapıldığı 2005 yılında özelleşen daha sonra 2007 yılında park bahçe ile temizlik işlerininde birleştiği o günden bu güne bizim dönemimizde de devam eden temizlik hizmetleri bu gün yaptığımız sözleşme ile Üç yıllık ihale önceden bu hizmetleri yürüten tem –iş temizlik şirketi ile sözleşmemizi imzaladık.’’ ‘’Şehirin her noktasında sağlığı,  güzelliği ve temizliği sağlamak zorundayız .İnşallah bu günden itibaren daha temiz, daha güzel,  daha yeşil Tosya’yı hep beraber oluşturacağız’’ dedi.

Tem İş adına Konuşan firma sahibi Hüseyin Tüylüoğlu ise, ‘’Değerli Tosya halkı uzun süredir  Tosya Belediyesi’nin çöp toplama işini beraber yürütmekteyiz.  Bu süre içerisinde  kayda değer sorun,  sıkıntı, yaşamadık.  Ekibim,  firmam ve tüm çalışanlarım adına Tüm Tosya halkına  çok teşekkür ediyorum. Bu günde  yeni makine parkurumuzda  çöp toplama taşıma proğramı ile yeni projelerimizle temizlik programındaki  desteklerinizi  tüm Tosya hakkından bekliyoruz. Bu vesile ile yaklaşan Ramazannınızı tebrik ediyor saygılar sunuyorum’’ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz konuşmasında; ‘’ ‘Bir kez daha belediyemizin hizmete sunduğu araçların ve personellerin göreve başlaması nedeni ile düzenlenen törende bir aradayız.

Bu gün hizmete sokulan hizmet araçları ile belediyemiz bakım onarım giderleri de azalacak ve böylece tasarruf sağlanacaktır.Yeni araçlarımızın ilçe halkına daha iyi,daha temiz ve yaşanabilir bir Tosya için çalışacağını düşünüyorum.Böylece vatandaşlarımıza daha hızlı,daha temiz bir ortam oluşturacağımızdan dolayı mutluyum.Yeni araçlarımız halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.Bugün temizlik hizmetinde göreve başlayacak personelimize Allah kolaylıklar versin,kazasız belasız çalışmalarını diliyorum’’ dedi.

Konuşmalardan sonra Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı dua yaptı ve kurban kesildi. Açılış programı Revize edilen Parke Üretim Tesislerinde devam etti.

Tosya Belediyesi Kum Ocağı ve Asfalt Tesislerini revize ederek kilitli parke taşı imalatına başladı. Son teknolojiyi kullanarak 600 bin Liraya mal edilen tesis eski döneminde 10 kişi ile 10bin parke taşı imalatı yaparken yenilenen teknolojik makineleri ile günlük dört kişilik ekiple 20 bin kilitli parke taşı üretebilecek. İmalatına  el değmeden yapılan tesiste Türkiye’de ilk defa robotlar bu tesiste kullanılıyor.  Üretimi biten taşlar streçle  ambalaj yapılarak dış etkenlere karşı  korunması amaçlanıyor.  Tesislerin açılısına Alaçam ve Kavak Belediye Başkanlarının davetli olarak katılması parkeye olan ilgiyi artırdı.  Açılış kurdelesini   Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı ile misafir Belediye Bakanları Birlikte kestiler. Kaymakam Türköz tarafından üretimine start verilen tesis ,  seri üretimle sadece Tosya’ya değil yurt geneline hitap edebilecek kapasitede. Stoklamayı  ihtimaller arasında bulundurmayan Tosya Belediyesi,  ilk etapta üretilen parke taşlarını komşu  Belediyelere ve KÖYDES Projelerinde kullanmak üzere Kaymakamlıklara satmayı planlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temizlik araçları ve parke

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!