Cevizlipark Cami Hizmete Açıldı

featured

İlçemiz Bahçelievler Mahallesinde Hayırsever İşadamı  Fazıl Ateş tarafından yapımı tamamlanan Cevizlipark Cami hizmete açıldı.

Dün Cuma namazı öncesi yapılan açılışa Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Müftü Vekili Muhsin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, protokol üyeleri, işadamları ve esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Bahçelievler Kastamonu’nun 10 tane ilçesinden büyük bir mahallemiz aslında çok sayıda camiye ibadethaneye ihtiyacımız var ama özellikle bu bölgede ihtiyacı düşünerek bu alanda böyle mini ama mimari estetiği olan çok da fazla çevreye yayılmadan abdesthaneleri, minaresi içinde olan çok güzel bir eser ortaya çıktı. Tabi çocuk parkıyla beraber mahalledeki yeşil alanla beraber buranın bütünleşmiş olmasın da ayrı güzel.  Bizim camilerimiz genelde çocuk parkları istemez, onların cıvıltısını duymak istemez, halbuki bunun tersine son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı da çocukların camiye cemaate alıştırılması yönünde. Yani burada cami ve müştemilatının yanında yeşil alan olması çocuklarımızın bu müştemilatla beraber bu duyguları hissederek yaşaması çok daha anlamlı diye düşünüyoruz. Bu camimiz küçücük ama sıcacık bu yönüyle de Tosya’daki camilerimiz içinde farklı bir ayrıcalığa sahip. Belediyemizin kasasından hiçbir kuruş çıkmadan Hacı Fazıl Ateş bu eseri meydana getirdi, Allah kabul etsin.  Amel defterine mutlaka yazılacaktır, dünya durdukça. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah hayrını kabul etsin. Bundan sonrada caminin müşterisi cemaat. Mahallemize, ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Açılışta konuşan Kaymakam Deniz Pişkin’de;  “Cami çok güzel olmuş, ilk temel atma töreninde yine biz buradaydık. Oldukça ince bir işçilikle hoş bir mimariye kavuşturulmuş bir cami olmuş. Allah yapandan yaptırandan razı olsun.  Bu zenginlikten Allah için ahiret için hayır işlemek için gönül zenginliği ve gönül yüceliği nasip etsin. Çünkü dünya sizin olsa ne olur, ahiret için bir çivi çakmazsanız ne olur, insanlık bir şey yapmazsanız ne olur, neye yarar o yüzden diğer zenginlik kadar bu boyutta bu yöndeki zenginlikte çok daha önemli, çok daha kutsal, bu yüzden Fazıl Ateş Bey’i kutluyorum. Kendisine ilçe adına teşekkür ediyorum, hayır işinden dolayı. Yapılana kadar yaptıranındır, yapıldıktan sonra cemaatindir, buraların asıl sahibi sizlersiniz. Rabbim burda yapılacak bütün namazlardan ibadetlerden yaptırana da içinde dua edene de nasip etsin, Rabbim hepimize bu güzel günün yüceliğini dünya gözüyle yerine getirmeyi hepimize inşallah nasip eder, bizde karınca katarınca bütçemiz elverdiği ölçüde bu hayır işlerinde geride kalmayız inşallah. Tekrardan hayırlı uğurlu olmasını diliyorum hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Müftü Vekili Muhsin Özdemir, İşadamı Fazıl Ateş tarafından kesildi.

Açılışa özel Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, caminin memleketimiz için hayırlı olması hayırsever İşadamı Fazıl Ateş için dua edildi.

İlk Cuma namazının kılınmasıyla Bahçelievler Mahallesinde inşa edilen Cevizlipark Cami hizmete açıldı.

Cevizlipark Cami Hizmete Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!