Ziraat Odasından Seferoğlu İşletmesine Ziyaret

featured

Tosya Ziraat Odası yönetimi Seferoğlu Hayvancılık İşletmesini ziyaret etti.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken ve Tarım Hayvancılık Danışmanı Mustafa Yiğit ile birlikte Sapaca Köyü’nde faaliyet gösteren ve Kastamonu il sınırları içinde iki Hastalıktan Ari İşletmeden birisi olan Seferoğlu Hayvancılık İşletmesine ziyarette bulundu.

Çiftliği gezen Başkan Ahmet Akdiken işletme sahibi Ali Sefer’den bilgi alarak sorunlarını dinledi.  İşletmenin bir yıldır faaliyette olduğunun altını çizen İşletme Sahibi Ali Sefer gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada; “İşletmeyi bir yıl önce kurduk. İçerisinde süt sağım ünitesi, soğutma tankı olan kombine bir çiftlik olup hijyeni ön planda tutan bir işletmeyiz. Kastamonu il sınırları içinde 2 adet hastalıktan ari işletme var, birisi bizim işletmemiz. İşletmeyi kurduktan sonra hayvanlarımızı aldık ve arilik belgesi için müracaat ettik. Yapılan kontrol ve incelemelerin ardından işletmemize arilik belgesi verildi. Bizimle birlikte Kastamonu’da hastalıktan ari olan işletme sayısı 2 ye yükseldi.

Açık besi yapılan çiftliğimizde son gelen zamlarla birlikte zor günler geçiriyoruz. Maliyetler yükseldi.  Yem fiyatları çok yüksek, geçtiğimiz yıl 45TL’ye aldığımız yem bugün 85TL oldu. Süt fiyatları değişmedi. Bir yıl önceki fiyattan satıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

Seferoğlu Hayvancılık İşletmesinin Hastalıktan Ari İşletme olarak Kastamonu sınırları içinde olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken İşletme Sahibi Ali Sefer’i kutlayarak başarılar diledi.

Ziraat Odasından Seferoğlu İşletmesine Ziyaret

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!